Wat is e-liquid

Op deze pagina leggen we jou uit wat e-liquid is. Wij krijgen vaak de vraag, Wat is deze vloeistof nou precies?
In dit artikel gaan we er dieper op in.

E-liquid is de vloeistof, welke wordt gebruikt in de e-sigaret. Ook wel bekend als liquid, juice of e-juice. Deze vloeistof is zowel met als zonder nicotine te gebruiken. Tevens zijn deze te verkrijgen in bijna elke denkbare smaak. Zo bieden wij ruim 700 verschillende smaken aan. De e liquid bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de basis vloeistof.
Deze basis vloeistof bestaat uit PG en VG (Propyleen Glycol & Vegetale Glycerine). Als tweede deel het aroma of smaakstof. Deze zorgt voor de smaak.
Het derde deel is optioneel, dit is de nicotine. Onderstaande gaan we iets dieper hier op in.

 

De basis vloeistof

Basis vloeistof of beter bekend als base bestaat uit PG en VG.
PG staat voor Propyleen Glycol. Deze PG vloeistof zorgt ervoor dat de e-liquid goed op smaak komt. Ook zorgt PG voor een ”throat-hit”. Een throat-hit is een kick in de keel.
De VG vloeistof fungeert als cloud stimulator. Dit maakt de e liquid dikker en zorgt dus ook voor dikkere damp. Tevens is de VG zachter in de keel en verminderd dit de throat-hit.

PG en VG vindt je ook terug in hedendaagse producten. PG wordt gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en geneesmiddelen. VG wordt gemaakt van plantaardige oliën zoals kokos en soja. Je kan VG onder andere terug vinden in desserts, medicatie en tandpasta. Zo kan je concluderen dat de basis van ”food grade” kwaliteit is. Food grade houd in dat de producten zijn goedgekeurd om in voedsel te gebruiken.

 

De smaakstoffen

Elke e-liquid heeft zijn eigen smaak. Deze smaak komt tot stand door het toevoegen van aroma. Aroma is de smaakstof in de liquid. Doordat elk merk zijn eigen aromas gebruikt, zal de appel van Vampire-Vape niet hetzelfde proeven als de appel van Skwezed. Dit heeft ook te maken met de PG / VG van de vloeistof. Smaken zijn er in veel verschillende soorten. Zo zijn er fruit, tabak, menthol en dessert smaken. Alle aromas die gebruikt worden in de e-liquids zijn van ”food grade” niveau en daarom zeer geschikt voor het gebruik in e-liquid.

 

Nicotine

Het derde deel van e-liquid is nicotine. Dit deel is optioneel. Niet elke e liquid bevat nicotine. Wanneer je deze verslavende stof niet wilt gebruiken dan hoeft dit ook helemaal niet.

Nicotine is een stof welke wordt gemaakt van de tabaksplant. Deze stof is in hoge dosering giftig en in lage dosering verslavend. Wees hier dus voorzichtig mee! Bij elk flesje e-liquid krijg een uitleg over het gebruik van nicotine. Deze nicotine wordt toegevoegd om de nicotine behoefte van verslaafde rokers te voorzien.

In België is de online verkoop van nicotinehoudende producten verboden, hier staan wij als aroma-company.be achter & verkopen deze dus niet via onze webshop. Wenst u toch nicotine toe te voegen aan uw e-liquids, dan kan u deze aankopen via onze winkels, waar u dan ook steeds terecht kan voor meer informatie over de correcte dosering van nicotine in e-liquid.

 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.